Mètode de transmissió d’informació (vegeu mitjà de comunicació TIC.) de text mitjançant la representació de lletres i números amb punts i ratlles. Els punts i les ratlles, amb la telegrafia es transformen en senyals curts i llargs. És un codi internacional que va idear Samuel Morse l’any 1836 per a desenvolupar el funcionament del telègraf elèctric.
Amb el telègraf elèctric, els impulsos elèctrics es converteixen en codis, i va ser un gran pas en la història de les telecomunicacions que amb un obrir i tancar de corrent, es poguera establir una comunicació. En el cas de la radiotelegrafia, els senyals eren electomagnètics comunicant amb estacions de ràdio. Així, la telegrafia (vegeu telegrafia TIC.) i la radiotelegrafia permetia un servei als ciutadans i també la incorporació d’un alfabet universal.
La finalitat d’este sistema era la comunicació o intercanvi de dades a distància amb un missatge curt i urgent anomenat telegrama (vegeu telegrama TIC.).
Este mitjà de comunicació era molt utilitzat per a comunicar-se des del transport marítim on altres comunicacions no eren possibles i amb la radiotelegrafia sí que ho era. És per això que molts dels navegants benidormers que navegaven en la Compañía Transatlántica eren telegrafistes (vegeu telegrafista TIC.).
Per eixa raó, és important dedicar un homenatge des de l’era del punt com a l’era del punt i ratlla.