Va ser fundat l’any 1981 amb la denominació de Club Bàsquet Benidorm. Es tracta, per tant, d’un club relativament jove i en període d’expansió i formació.
La política seguida pel club des dels seus inicis ha estat la de potenciar l’esport del bàsquet des de la seua base. Per tant s’ha començat a treballar en el nivell escolar (categories d’alevins i infantils) per a passar posteriorment als equips sèniors. D’aquesta manera, s’ha consolidat un equip d’elit d’acord amb la categoria que es mereix la ciutat de Benidorm.
En la fundació, va tenir un paper destacat Cándido Coto Jiménez, un asturià amant del bàsquet, el qual va ser capaç de convéncer uns amics -entre els quals es trobaven el senyor Roland, Antonio Villanueva i José Manuel Benavente- per a fundar un club i establir els seus estatuts. L’ajuda econòmica de Servigroup va ser decisiva. El primer president va ser el senyor Roland i un parell d’anys més tard va ser l’esmentat Antonio Villanueva qui es va fer càrrec de la responsabilitat directiva. La seua vinculació professional amb Servigroup (era director de l’Hotel Orange) va ser decisiva per al finançament del grup.
A la dècada de 1980 hi havia només quatre equips masculins i un juvenil femení. Durant aquells anys el club va progressar i va assolir la màxima categoria a la qual es podia arribar, la tercera divisió nacional, on va militar satisfactòriament durant tres anys sota el patrocini de Servihotel i de l’Ajuntament de Benidorm que facilitava instal·lacions i subvencions econòmiques.
Els equips base van ser en els orígens, com actualment, els qui abastien de jugadors els equips punters del club tot mantenint el nivell esportiu durant aquests anys. Però la reestructuració del bàsquet nacional que es va produir en aquells anys el va perjudicar ja que va fer baixar al primer equip a la divisió autonòmica valenciana.
A més, tot un conjunt de problemes de caire socioeconòmic van provocar la quasi desaparició del club fins que la temporada 1994-1995 va començar el nou projecte de la mà d’una nova directiva presidida per Josep Francesc Sellés Alemany. Aquell any només es comptava amb un equip júnior en categoria preferent, però la temporada 1995-1996 es va fundar l’equip sènior en la categoria més baixa del bàsquet. L’equip sènior va prendre el seu nom del pub anglés al qual es reunien els jugadors: The Pig and Whistel, que a més va ser un dels seus patrocinadors. Va ser una decisió molt encertada i que obeïa a una clara visió de futur. El resultat més immediat va ser l’ascens l’any següent. La resta d’equips del club van prendre exemple dels seus majors i van aconseguir l’ascens en totes les seues categories. L’any 1997, l’equip sènior va pujar a categoria preferent, al mateix temps que el júnior ascendia a autonòmica. L’any 1998, s’oferia la possibilitat de jugar en la segona divisió del bàsquet nacional, on novament el patrocini de Servigroup va permetre donar el salt de qualitat a la màxima divisió a que ha pogut aplegar el bàsquet a Benidorm. Els anys posteriors han estat els de confirmació del club en tots els nivells, tot consolidant, a més, el bàsquet femení i masculí.
En la consolidació del club han intervingut entitats públiques com l’Ajuntament de Benidorm o l’IES Beatriu Fajardo de Mendoza que li han facilitat l’ús de les seues instal·lacions esportives. També han col·laborat nombroses entitats privades; a més de les ja citades cal afegir Font Vella, Suma, Burguer King, Taller Emilio García, Hotels Costa Blanca, etc.
Hi ha, a més, un conjunt de persones, l’actuació de les quals ha estat decisiva per al funcionament del club: cal destacar els expresidents Antonio Villanueva, Càndido Coto Jiménez i Josep Francesc Sellés Alemany; l’actual president Alfonso Contreras Jurado; l’entrenador i alma mater José Manuel Benavente Prado; també és important el treball de José Cuadrado i Felip García González.
Actualment, l’estructura del club és molt ampla i té els següents equips:
- a) Bàsquet femení:
-Infantil de rendiment autonòmic.
-Cadet de rendiment autonòmic.
-Junior preferent
- b) Bàsquet masculí:
-Infantil de rendiment autonòmic.
-Cadet de rendiment autonòmic.
-Junior preferent.
-Sènior B en categoria zonal.
-Sènior A –Servigroup Benidorm– en Primera Divisió Nacional.
El palmarés del club és el següent:
1983-84: l’equip sènior ascendeix a primera provincial. Campió de primera provincial.
1984-85: l’equip sènior ascendix a tercera divisió; campió de primera provincial.
1985-86: l’equip femení en la fase juvenil autonòmica. El sènior masculí campió de les 24 hores de Cocentaina.
1986-87: tots els equips van mantindre les respectives categories. Sènior masculí de nou campió de les 24 hores de Cocentaina.
1987-88: el júnior, campió provincial i tercer classificat territorial (actual autonòmica). Sènior masculí campió de les 24 hores de Dénia. Campions del torneig cadet de bàsquet de Calp.
1988-89: Tots els equips van mantindre la seua categoria. Campions juvenils masculins de la Copa Federació Valenciana de Bàsquet.
1989-90: Tots els equips van mantindre les respectives categories.
1990-91: Cadets: escolars i federats finalistes subcampions del campionat d’Espanya Mérida 91. Subcampions escolars de la província i federats de la Comunitat Valenciana.
1991-92: els juvenils es qualifiquen segons de grup i ascens a Primera Divisió Autonòmica. Els júnior són primers classificats del campionat provincial i ascens a Primera Divisió Autonòmica. El Sènior ascens a Segona Divisió Autonòmica.
1992-93: els juvenils subcampions provincials i quarts classificats autonòmics.
1993-94: el club té escassa activitat i és la seua pitjor temporada. La participació es limita a la formació d’un equip juvenil masculí.
1994-95: el canvi de directiva implica una revitalització del club. Participació i formació de l’equip juvenil provincial, el quart classificat.
1995-96: el juvenil, subcampió provincial i ascens a Primera Divisió Autonòmica. Formació de l’equip sènior The Pig and Whistle Basketball Team, campió zonal i ascens a la lliga provincial. Formació de l’equip juvenil femení.
1996-97: el sènior, campió en la lliga provincial i ascens a la lliga preferent. Els juvenils tercers classificats en la Primera Divisió Autonòmica. El sènior masculí campió de les 24 hores d’Ondara.
1997-98: l’equip sènior disputa Final a Quatre i obté l’ascens a Segona Divisió Nacional. A més es forma un equip Sub ‘21, que queda quart classificat. El sènior masculí és novament campió de les 24 hores d’Ondara.
1998-99: l’equip sènior roman en la Segona Divisió Nacional.
1999-2000: l’equip sènior en la Primera Divisió Nacional. Els juvenils són tercers classificats en la lliga preferent.